Een escape room als e-learning? Serious game!

We lieten ons een beetje gaan tijdens de eindejaarsperiode. In plaats van een eenvoudige kerstkaart te maken, hebben we ons helemaal uitgeleefd in het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van een online escape room. Eentje waarbij je de kerstman helpt ontsnappen uit het kantoorgebouw van Epyc. Slaag jij erin?

Onboarding in een escape room met jouw kantoorgebouw

Fijn dat je ons kantoorgebouw – of toch een stukje ervan – hebt kunnen ontdekken, maar nog beter: we kunnen ook van jouw kantoorgebouw of werkplek een escape room maken. Onze illustratoren toveren gewone foto’s om in een leuke illustratiestijl.

Laat nieuwe werknemers kennismaken met hun kantoor – ook in coronatijden – of werkplek op een ontspannen manier. Onboarding of preboarding via een escape game is een hippe manier om de bedrijfslayout, de dresscode, de kantine, de bedrijfsvisie, … uit te leggen.

Gamification: leren met goesting

Wat escaperooms allemaal met elkaar gemeen hebben is fun, plezier, goesting. Ze spreken soms tot de verbeelding. Wie al eens een uitzending van 'De code van Coppens' op de commerciële zender heeft gezien, weet dat verhaal en setting heel belangrijk zijn om het geheel te doen werken. De noordpool, het lab van een gekke professor, de verlaten zoo, …

Bij een serious game verpakken we de leerinhoud in een spel. Dit is de ultieme vorm van gamification. Maar er zijn ook eenvoudigere vormen van gamification, waarbij we bepaalde technieken en methodes uit (computer)games toepassen op e-learning.

Nog meer ideeën voor een online escape game

Naast onboarding kan je de spelprincipes van een online escape game ook voor andere leerdoelen inzetten. Je kan een veiligheidsprocedure uitleggen met een escaperoom op een ruimtestation. Of HACCP-regels toelichten in een escapegame met vampieren. Geef ons een onderwerp en wij steken met (heel veel) plezier de koppen samen.

Wil je de werknemers in jouw bedrijf laten leren met goesting?

Contacteer ons voor jouw escape room, serious game of e-learning met gamification.

Contact